04.08.2011, 12:16
Tämä on erittäin hyvä kysymys ja sitä pitäisikin aina pohtia kun uutta sivustoa luodaan. Aloitamme nyt juttusarjan, missä tulemme käymään kohta kohdalta läpi asioita joiden avulla varmistut siitä, että olet tehnyt kaiken mahdollisen sen eteen että sivustosi löytyy netistä mahdollisimman helposti.

Miksi sivuni ei näy Googlessa?


Google on maailman käytetyin hakukone. Varsinkin Suomessa, yli 80% hauista tehdään Googlen kautta. Suurella todennäköisyydellä sivustosi löydetään nimenomaan Googlen hakukoneen avulla. Mikäli sivusi on ollut esillä jo kuukausia, eikä niitä Googlen hakutuloksissa näy, on syytä miettiä onko nk. hakukonenäkyvyyteen liittyvät asiat kunnossa.

Googlehan ei löydä automaattisesti jokaista uutta sivustoa, mitä nettiin tehdään. Mikäli joltain sivulta (joka jo löytyy hakukoneesta) on linkki sivuillesi, Google saattaa löytää sivusi seuraamalla kyseistä linkkiä. Mutta siihen saattaa mennä paljonkin aikaa. Mitäpä jos nopeuttaisimme prosessia hieman ja kävisimme ilmoittamassa Googlelle, että nyt kotisivusi on ilmestynyt nettiin.

Oletuksena on siis, että sinulla on jo kotisivu ainakin joiltain osin valmiina. Sinulla on valittuna domain jota haluat käyttää ja jonka haluat näkyvän hakukoneiden tuloksissa. Toisin sanoen kotisivut on siinä kunnossa, että haluat esitellä niitä yleisölle. Mikäli näin ei vielä ole, laita ensin sivut kuntoon ja ilmoita niiden olemassaolosta vasta sen jälkeen.

 

Näin ilmoitat Googlelle, että kotisivusi on netissä


Mene osoitteeseen http://www.google.fi
Sivun alalaidassa on linkki "Tietoja Googlesta". Klikkaa sitä

Googlen etusivu


Avautuvalla uudella sivulla valitse sivun keskivaiheilta linkki "Lähetä sisältöä Googleen"

Tietoja Googlesta-sivu

Seuraavalla sivulla linkki onkin helposti löydettävissä sillä se on ensimmäinen ja siinä lukee "Lisää URL-osoitteesi Googlen hakemistoon"

Ohjeet sisällön lähettämiseksi Googleen-sivu

Nyt olemme sivulla mihin pitää lisätä tietoja sivustasi. Lisää ensimmäiseen (URL:) sarakkeeseen verkko-osoitteesi. Muista että edessä pitää olla http://

Seuraavaan kenttään (Kommentit:) lisää lyhyt kuvaus siitä millaista sisältöä sivuillasi on. Kolmanteen kentään kirjoitetaan kuvassa näkyvät merkit. Tämän jälkeen paina Lisää URL-osoite nappia

Jaa sivustosi kanssamme-sivu


Seuraava sivu on englanninkielinen ja siinä vahvistetaan että osoite jonka lähetit on otettu vastaan ja hakukoneen robotti tulee jossain vaiheessa tutustumaan sivuihisi.

Googlen vahvistussivu

Nyt olet ilmoittanut Googlelle, että sivusi on olemassa.

Huomaa, että uusia verkkosivuja ilmestyy nettiin tuhansia päivittäin. Googlen hakuroboteilla pitää siis kiirettä ja siksi hakutuloksien keräämiseen ja niiden näkymiseen menee vähintäänkin viikkoja. Voi jopa olla, että hakutuloksesi näkyvät Googlessa vasta kuukausien päästä. Mutta nyt hakurobotti on kutsuttu kylään ja meillä on riitävästi aikaa laittaa kotisivusi kuntoon tätä vierailua varten.

Seuraavassa osassa tutustumme siihen millaisia (Meta-)tietoja sivuissa pitää olla, että saat hakukoneista kaiken mahdollisen hyödyn irti.


Emma Laine kirjoittaa:
16.05.2014, 04:25
Jes! Vaikka minulla oli joitain muutamia linkkejä lelukauppa-sivustolleni, google ei sitä indeksoinut muutamaan viikkoon. Vasta kun rekisteröidyin Googleen ja lisäsin sivustoni Google webmaster toolseihin, indeksoitiin se hyvinkin pian se jälkeen. Kiitos neuvosta.
Lelukaupat kirjoittaa:
21.04.2016, 15:19
Erittäin hyviä vinkkejä, kiitos näistä!
(*) Vaaditut kentät